LINIJA

PAVÓ

Vina linije Pavó so pridelana iz skrbno izbranega grozdja najstarejših ​vinogradov, kar predstavlja več kot odlično izhodišče za vrhunska vina.

Različno dolgo zorijo v najboljših hrastovih sodih, pred prodajo pa še nekaj mesecev v steklenicah.
​Vina so zahtevnejša, z izjemno dolgim pookusom in dolgim življenjem, saj so pridelana le v najboljših letih.
To so vina za vse, ki iščete polnost in kompleksnost v kombinaciji z eleganco in prefinjenostjo okusa.

Pavó belo

Rumena barva nakazuje, da gre za bogato vino, ki je zorelo v sodih.  Aroma potrjuje stik vina s sodom in izraža sadnost in svežino. Zaznamo paleto vonjev, od kvasnih pa vse tja do vanilijevih, karamelnih in lesnih not. V ustih je vino strukturirano, kisline in tanini se lepo dopolnjujejo in prispevajo k njegovem značaju. Pravilna kombinacija svežine in zmernosti lesa, delajo vino zanimivo. Prevladuje chardonnayjev karakter, ki se lepo uskladi z malvazijo, ki naredi vino širše in elegantnejše. Čudovito kompleksen cuvée, zrel ter mladosten hkrati, z večslojno aromo ter izredno dolgim pookusom. Vino, ki nas preseneti in nam nedvomno ostane v spominu.

Nagrada: Pavo Belo 2009 - Bronasta medalja DWWA

Ponudimo ga ohlajenega na 16–18˚C. Priporočamo ga k zapečeni polenti s sirom in pršutom, puranjemu zrezku nažaru, polenovki…

Trenutno v prodaji letnik: 2021

Pavó rdeče

Vino je temno rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Izrazit sadni vonj po črnem ribezu in jagodičevju, se prepleta z vonjem po čokoladi in popru. V ozadju začutimo tudi vonj po plemenitem hrastu, v katerem je vino zorelo. V ustih je suho, krepko, intenzivno a ne vroče in robustno. Premore obilico strukture in okusa. Pookus je dolg in saden. Pavó rdeče je veliko vino, katerega čas je na njegovi strani. ​

Nagrade: Pavo Rdeče 2009 - Zlata medalja DWWA, Pavo Rdeče 2009 - DWWA Regional Trophy, Pavo rdeče 2007 - Bronasta medalja DWWA 

Ponudimo ga pri sobni temperaturi 14–16 °C. Odlično se poda k svežim salamam, klobasam, kozliču in divjačini, florentinskemu zrezku, mesu z žara, starani trdi siri.

Trenutno v prodaji letnik: 2020

Pavó chardonnay

Rumenkasto slamnat videz z zlatimi odtenki. Cvetica je intenzivna, prevladuje vonj po zrelih rumenih sadežih, suhem sadju, karameli, vaniliji ter kančku belega popra. V ustih je vino suho, krepko, z zrelimi in uravnoteženimi kislinami. Pookus po agrumih in suhih pomarančnih lupinah je več kot zapeljiv in poln svežine. Pavó chardonnay je vino, ki premore obilico naboja, strukture in harmonije. 
 
Nagrada: Chardonnay Pavo 2008 - Zlata medalja DWWA
 
Ponudimo ga pri temperaturi 14–18 °C. Ponudimo ga k prekajeni postrvi s polento, telečjemu zrezku z gobicami, pršutu, dunajskemu zrezku, riba v pečici s krompirjem.

Trenutno v prodaji letnik: 2021

Pavó cabernet sauvignon

Pavó cabernet sauvignon izžareva moč in telo. Barva je globoka z odtenki rubinasto rdeče, in kaže na njegovo dolgo zorenje  in kompleksnost. Aroma potrdi dozorelost, moč je zaznati črne sadeže, usnje, dim in tobak. Okus je izredno mehak, bogat ter ob enem svež in saden. Eleganten stil vina, z mehkimi tanini ter obilico strukture. ​​
 
Ponudimo ga ohlajenega na 16–20 ˚C k narezkom iz suhih mesnin, kozličku v borovničevi omaki, pečeni jagnjetini, divjačini, meso iz žara, biftki v pikantnih omakah.

Trenutno v prodaji letnik: 2021

Pavó merlot

Vino temne rubinaste barve z le malo svetlejšim robom, ki uspešno prekriva njegova leta. Že na prvi pogled resnobno vino, ki napoveduje polno telo in intenzivne izkušnje. Cvetica omamna, spominjajoča na posušene črne češnje, šolsko puščico (črnilo), star tobak, čokolado z visokim odmerkom kakava, tople začimbe (orešček, cimet, vaniljo), slivovo marmelado. Polnega, toda nikakor zagatnega okusa. Prijetnih taninov in kisline, ki blažijo moč alkohola. Rahlo pikantno, predvsem sadno, toda z mnoštvom dodatnih začimb in zelišč, od janeža do vanilje. Prijeten pookus v največji meri saden, spominjajoč na črni ribez in drobno rdeče sadje.

Vino je primerna spremljava za jedi s paradižnikom, vključno s pico s fantazijo sirov, za začinjeno zelenjavo na žaru, lazanje, palačinke s špinačo in ragujem, začinjeno piščančje meso in pernato divjačino, svinjske kotlete, klasični »ossobuco«, med gobami ima raje mavrahe in tartufe kot kukmake in dežnike, sicer pa ni pretirano izbirčen in ga lahko ponudimo tudi k srednje močnim kravjim in ovčjim sirom ter suhim mesninam.

Trenutno v prodaji letnik: 2020

Pavó modri pinot

Za vino je značilna prosojno rubinasta barva, z rahlimi opečnatimi odtenki. Ko ga povonjamo, zaznamo variacije vonjev zrelega sadja, tobaka, lesa in čokolade. Govorimo o vonju, ki navduši in pričara posebno doživetje. V ustih je vino suho, s pravo mero kislin, mehkimi tanini ter prefinjeno eleganco. Primorsko krasijo kompleksnejši modri pinoji, v naši kleti pa smo se odločili, da klasični modri pinot nadgradimo z mehkobo in nežnostjo.  ​​

Ponudimo ga k jagnječjim zarebrnicam v zeliščnem ovoju, žrebičkovemu steak-u z zeliščnim maslom, mehkim sirom z belo plesnijo.

Trenutno v prodaji letnik: 2020

Preverite ponudbo ​naših vin:
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: 
​Evropa investira v podeželja
©  VINA KRISTANCIC / 2021

Izdelava strani: Agencija Kodnes /
Pripravljeno po predlogi Srebrnic.com

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram