LINIJA

ARTWORK

Naša najnovejša linija. Umetnost in vino.

Spoznajte našo najnovejšo linijo.

Rebula Artwork

Vino barve starega zlata z bakrenimi odtenki, brezhibno iskrivo in polnega, mastnega telesa. Cvetica razkošna, spominjajoča na vonjave poletja, balzamična, s pridihom eksotičnih začimb, predvsem vanilje in cimeta in sladnega karamela. V ustih mogočna, eksplozivna, topla, izjemno mineralna (slana), v popolni harmoniji alkohola in kisline s prijetno tanično podlago, ki se z začimbno noto nadaljuje v dolg pookus. Tu naletimo na kuhano in sušeno sadje, na vaniljo, pražene lešnike in druge oreške, predvsem pa na večplastnost, ki prinaša z vsakim požirkom nova doživetja.

Vino je primerna spremljava za testenine z močno omako (»carbonara«, jurčki, morski sadeži), za toč z grahom in polento, razne paštete, začinjene jedi s perutnino ali ribami, jetra, plavo ribo na žaru, srednje zrele kravje sire, frtalje z bučkami, zajčka v obari…

Trenutno v prodaji letnik: 2020

Red Artwork

Vino goste temno-rdeče barve z vijoličnimi odtenki in nakazanim bogatim telesom. Cvetica opojna, z zaznavami zrelega rdečega sadja, predvsem zrelih sliv in robidnic, ki že prehajajo v marmelado in pekmez. V ozadju grafit, usnje, poper, vanilja, sladka koreninica, gozdna podrast. Vse lepo zaokroženo in čakajoč na potrditev s prvim požirkom. V ustih prepričljivo, s krepkimi tanini, ki jih uravnoteži ravno pravšnja alkoholna stopnja in slanost. Note zrelega sadja in marmelade ustvarjajo privid sladkobe, za katero stoji krepka struktura izjemno večplastnega vina.

Vino je idealna spremljava zrelih trdih sirov, začinjenih jedi z mesom, kot so govedina po burgundsko, pikantni golaži ali ličnice v lastnem soku, jedi z žara in ražnja, pa tudi čokoladnih tort in tartufov.

Trenutno v prodaji letnik: 2020

Malvazija Artwork

Slamnate barve starega zlata, ki pa si že na prvi pogled zasluži naziv jantarnega vina. Podkrepi ga počasno polzenje vinskih srag po obodu kozarca, povsem potrdi pa cvetica s prevladujočimi balzamičnimi in smolnatimi notami. Mednje se prikradejo zaznave suhega sadja, cvetličnega medu, pečenih jabolk, praženih oreščkov. V ustih mineralno, bogato, še vedno mladostno sveže, v sozvočju kisline in alkohola, ki s svojo toplino poudarja polnost telesa. Tanini so povsem uglajeni in omogočajo dolg pookus, med katerim se vrnejo tople balzamične note, vključno s karamelom, vaniljo in cimetom.

Vino za krepke, začinjene jedi, za drobnico na ražnju in meso na žaru, za odojke in jetrne paštete, pa tudi za testenine z bogato mesno omako, kot jo lahko pripravimo iz razpuščene briške markandele ali klobase kožarice. Za mastne sladkovodne ribe in za jastogove klešče, za klapavice ali škampe v buzari in golaž z vampi.

Trenutno v prodaji letnik: 2020

Jakot Artwork

Po barvi spominja na zlitino zlata in bakra in razkriva podaljšano maceracijo grozdja. Počasno polzenje srag napoveduje vino visokih ekstraktov, njegova cvetica pa nas že ponese med brajde, med dehtenje opoke (briškega fliša) po kratkem poletnem nalivu. Kmalu zatem se odpro cvetne note, predvsem cvetočih grmov z gozdnega obronka, pa tudi suhega sadja, vse tja do ananasa. V ustih nas preseneti izjemna prepletenost, pravzaprav uravnovešenost mineralne slanosti, kislin in alkohola, uglajenih prispevkov daljše maceracije in zorenja v hrastovih sodih ter ohranjene svežine, ki se nadaljuje v dolg pookus.

Jakot je po srcu in trti naslednik nekdaj najbolj ljudskega »briškega tokaja« in zato izjemen spremljevalec številnih krajevnih jedi, od pomladanske zeliščne frtalje do klobase, kuhane v vinu in toča s salamo ter razne mineštre, toda tudi za pohanega piščanca in podobne »oblečene« koščke mesa, za obare, rižote in ričote, kremne juhe, zelenjavo na žaru in sorodne jedi.  

Trenutno v prodaji letnik: 2020
Preverite ponudbo ​naših vin:
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: 
​Evropa investira v podeželja
©  VINA KRISTANCIC / 2021

Izdelava strani: Agencija Kodnes /
Pripravljeno po predlogi Srebrnic.com

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram