LINIJA

CURIOSO

Linija Curioso je nastala pred kratkim in sicer kot vmesna linija med Medano in Kristančič.
​Lahka vina, pridelana iz mlajših vinogradov, so po dobrem letu primerna za na trg. 

Med postopki vinifikacije uporabljamo nizke temperature, saj želimo ohraniti ter poudariti primarne arome vina. Suha, sveža vina, s poudarjenim sadnim karakterjem ter lepo uravnoteženimi kislinami, ki naredijo vino zanimivo.

Curioso belo

Vino je polnega značaja, zaokroženega okusa in ima značilno cvetico. Kompleksne vonjave po čistem kandiranem sadju in limoni navdušijo. Zlato rumena barva in bogat sadni okus s primerno mero kislin izraža svežino, lahkotnost in harmoničnost vina z dolgim zatonom.
 
Ponudimo ga ohlajenega na 10–12 ˚C. Priporočamo ga k morskim sadežem, puranjemu, telečjemu ali govejemu zrezku, lignjem na žaru, grški solati, niški solati in ribjemu carpacciotu.

Curioso rdeče

To škrlatno rdeče vino ima zapeljive vonjave po črnih sadežih in slivah z rahlim dodatkom lesa, saj je vino zorelo v 500 litrskih hrastovih sodih leto dni. Odlikuje ga lepa sadnost, je polnega, živahnega okusa z nežnim priokusom taninov, ki zaokrožujejo harmoničnost vina z dolgim zatonom.
 
Ponudimo ga ohlajenega na 14-18˚C k narezkom iz suhih mesnin, svinjski pečenki, krompirjevim njokom v divjačinski omaki, pečeni jagnjetini, mehki siri z belo plesnijo, prebrancu.
Preverite ponudbo ​naših vin:
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: 
​Evropa investira v podeželja
©  VINA KRISTANCIC / 2021

Izdelava strani: Agencija Kodnes /
Pripravljeno po predlogi Srebrnic.com

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram