LINIJA

CRISTATUS

Pavó Cristatus vsebuje kombinacijo rebule in belega pinoja. Že na prvi pogled lahko ugotovimo, ​da gre za penino, v kateri se prepletata svežina in zrel karakter.

Pavó Cristatus

Vino zlato-rumene barve z nežnimi zelenimi odtenki. Sprva živahna pena se hitro umiri in nadaljuje v živahno veriženje izjemno drobnih biserov. Penina preseneti že z začetnim obnašanjem v kozarcu, ki nakazuje njeno resnobnost, zrelost in polnost. Cvetica je poskočna, z izraženo noto citrusov, predvsem limone in limete, toda tudi zelenih jabolk in vinogradniških breskev. Na okusu razveseli s prijetno mehkobo in svežino (kislino), ki traja dolgo v pookus, ko še bolj pridejo do izraza sadne note, prepletene v eksplozijo mehurčkov.

Letniška penina Cristatus ohranja mladostni značaj, čeprav nagovarja ljubitelje bolj zrelih in kompleksnih vin.

Vino lahko poživi vsako druženje ob kanapejih in špargljih ali kaki drugi zelenjavi v tempuri, vendar ohranja svoje mesto na mizi tudi ob bolj dodelanih jedeh, od sušijev in sašimijev do brancinovega tatarca, pravi izziv pa mu predstavljajo repki surovih škampov, ostrige, riž z grahom (rizi-bizi) in jagode.

Trenutno v prodaji letnik: 2016
Preverite ponudbo ​naših vin:
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: 
​Evropa investira v podeželja
©  VINA KRISTANCIC / 2021

Izdelava strani: Agencija Kodnes /
Pripravljeno po predlogi Srebrnic.com

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram