Politika zasebnosti

Vinska klet Kristančič spoštuje vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679, veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, Politika zasebnosti naše spletne strani). Na spletni strani izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki, kot je zapisano v nadaljevanju.

Pomen izrazov

Lastnik in upravljavec spletne strani www.kristancic.com je vinska klet Krč (Dušan in Marko Kristančič, Medana 29, 5212 Dobrovo). V tem besedilu se večkrat pojavlja v prvi osebi množine (mi, nas, naše …).

Ker obdelava osebnih podatkov pri upravljavcu ne zajema rednega in sistematičnega obsežnega spremljanja posameznikov in ker upravljavec ne obdeluje posebnih vrst osebnih podatkov in/ali podatkov v zvezi s kazenskimi obsodbami in prekrški, upravljavec ne bo imenoval posebne pooblaščene osebe za varstvo podatkov.

Obiskovalec ali uporabnik spletne strani www.kristancic.com je vsaka oseba, ki obišče omenjeno spletno stran. V besedilu je obiskovalec večkrat nagovorjen v drugi osebi ednine ali množine (ti, tvoje, vi, vaše …).

Obdelovalec podatkov je družba Kodnes.

Katere podatke zbiramo?

Ko se prijavite na naše e-novice ali izpolnite kontaktni obrazec, v sistem vnesete svoje ime in priimek, e-poštni naslov, telefonsko številko –  skratka podatke, ki omogočajo morebitno nadaljnjo komunikacijo.

S kakšnim namenom zbiramo osebne podatke?

Namen zbiranja poslovnih podatkov na spletni strani www.kristancic.com je poslovne narave, in sicer lahko z izpolnitvijo obrazca oddate povpraševanje za vinsko degustacijo / obisk vinoteke, nakup naših vin ali druga vprašanja. Vaše podatke zbiramo na podlagi vaše izrecne privolitve, v skladu s smernicami evropske direktive GDPR.

Vsi zbrani podatki se zbirajo z namenom odgovora na vaša povpraševanja. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje (zakoniti interes). Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo poslati ponudbe ali z vami skleniti pogodbe.

Rok hrambe osebnih podatkov

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali iz vseh evidenc.

Kako varujemo vaše osebne podatke

Vedno posredujemo zgolj vsebine in informacije. Nikoli ne zahtevamo številke kreditnih kartic ali drugih podatkov, ki bi lahko bili zlorabljeni s strani spletnih kriminalcev.

Spletna stran www.kristancic.com gostuje na varnem spletnem strežniku in je podvržena rednim varnostnim pregledom (malware scanning). Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za namen prejema povpraševanj in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam, razen partnerjem, ki nam pomagajo vzdrževati spletno stran in ki so zavezani varovati osebne podatke pod istimi pogoji kot to velja za našo vinsko klet.

V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.

Vaše pravice:

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov vam zagotavlja naslednje pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov:
– dostop do svojih osebnih podatkov,
– posodobitev oz. popravek svojih osebnih podatkov,
– izbris svojih osebnih podatkov, ki jih hranimo,
– zahtevate, da prenehamo uporabljati vaše podatke oz. omejite njihovo obdelavo,
– zahtevate, da se podatki v strojno berljivi obliki prenesejo k drugemu upravljavcu,
– ugovarjate obdelavi osebnih podatkov,
– se odjavite od e-novic naše družbe. Če želite storiti karkoli od zgoraj navedena, nas o tem obvestite preko elektronske pošte info@kristancic.com. Vašo zahtevo bomo skrbno preučili in vam podali odgovor v roku 30 dni od prejete zahteve.

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko zasebnosti po lastni presoji in po potrebi kadarkoli spremenimo in prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Uporaba piškotkov

– Kaj so piškotki?
So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

– Kaj so nujni piškotki?
To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

IME PIŠKOTKANAMENTRAJANJE
PHPSESSIDPiškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
wordpress_HASHPiškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
wordpress_logged_in_HASHPiškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
WordPress_cookiePiškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne.Seja

– Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje
To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

 Ime piškotkaOpisTrajanje
Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)utmaStatistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene.2 leti
utmb30 minut
utmcDo zaprtja brskalnika
utmz6 mesecev
    
  

Kontakt

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s Politiko zasebnosti nam lahko pišete na info@kristancic.com

Medana, 13. 4. 2023

Preverite ponudbo ​naših vin:
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: 
​Evropa investira v podeželja
©  VINA KRISTANCIC / 2021

Izdelava strani: Agencija Kodnes /
Pripravljeno po predlogi Srebrnic.com

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram