Trije rodovi, trije pogledi,
ena predanost naravi.

Naša življenjska moč izhaja iz narave, 
ki se pusti skrbno negovati iskreni roki 
predanega vinarja.

Pavo Rdeče 2009

Regional Trophy DWWA

Pavo Rdeče 2009

Zlata medalja DWWA

Chardonnay Pavo 2008

Zlata medalja DWWA

Merlot 2012

Zlata medalja DWWA

Vina - linija Pavo

Velika vina, ki jih ponujamo, so sad trdega dela, dolgoletnih izkušenj in strokovnega znanja. Tržišču ponujamo tri različne linije vin: vina Kristančič, vina Pavo in vina Medana. Tri linije se med seboj razlikujejo, hkrati pa v sebi skrivajo tisto tipičnost, ki izžareva razpoznavnost naših vin. S takšno paleto vin lahko zadovoljimo preproste okuse kot tudi tiste najzahtevnejše. Vsa vina so suha, mlada, sveža, vendar v ustih bogata, harmonična in s pravo mero kislin.

Pavo belo 2011

Umirjena rumena barva nakazuje zorenje vina v sodih in bogato vsebino. Aroma potrjuje druženje vina s sodom in izraža posušeno belo sadje, vanilijo in kokos. Lepa struktura vina je zaznamovana s tanini lesa, ki so nekoliko nemirni, vendar obetajo veliko. Kisline so izražene in pripomorejo k značaju vina, občutek vina v ustih je suh. Z leti bo vino mehkejše in lepo harmonično.

Ponudimo ga ohlajenega na 16–18˚C. Priporočamo ga k zapečeni polenti s sirom in pršutom, puranjemu zrezku na žaru, polenovki…

 • Pavo Belo, letnik 2009
  Bronasta medalja DWWA

Pavo rdeče 2013

Vino odlikujeta rubinasto rdeča barva in izrazit saden vonj po črnem ribezu in jagodičevju, ki se prepleta in harmonično zliva z vonjem plemenitega hrasta, v katerem je vino zorelo. V ustih je pikantno, tanini so močni, alkohol je precej zaznaven. Pookus je dolg in saden. Veliko vino, katerega čas šele prihaja.

Ponudimo ga pri sobni temperaturi 14–16 °C. Odlično se poda k svežim salamam, klobasam, kozliču in divjačini, florentinskemu zrezku, mesu z žara, starani trdi siri.

 • Pavo Rdeče, letnik 2009
  Zlata medalja DWWA

 • Pavo Rdeče, letnik 2009
  DWWA Regional Trophy 

 • Pavo rdeče, letnik 2007
  Bronasta medalja DWWA 

Chardonnay pavo 2013

Vino odlikuje rumenkasto slamnat videz s pogostimi zlatimi odtenki. Solzice na steni kozarca govorijo o vinu s hrbtenico. Suho sadje in dim pečenega mesa z kančkom belega popra dominirajo na nosu. V ustih je zelo sočno, harmonično, okroglo in vanilijasto. Pookus po agrumih in suhih pomarančnih lupinah je več kot zapeljiv in poln svežine. Okus je mehkoben in prijeten.

Prihaja v mesecu marcu.

Ponudimo ga pri temperaturi 14–18 °C. Ponudimo ga k prekajeni postrvi s polento, telečjemu zrezku z gobicami, pršutu, dunajskemu zrezku, riba v pečici s krompirjem.

 • Chardonnay Pavo, letnik 2008
  Zlata medalja DWWA

Cabernet sauvignon pavo 2011

Odlikuje ga globoka rubinasto rdeča barva z ognjenimi niansami. Zajetne solzice naznanjajo bogato vino. Izrazit sestavljen vonj sadja ter začimb in neusahljiva vinska cvetica dajejo ob vsakem požirku vedno nova razkošna doživetja, ki so lepa in okusno usklajena. Harmonija vina je enkratna. Taninov je veliko, a so žametasto sladki. Kisline so lepo usklajene s tanini in razumevanje je popolno. Številne okoliščine so se prepletale istočasno, da se cabernet sauvignon pavo zdaj ponudi s toliko odlikami zelo uspelega vina. Vse to govori v prid odličnemu potencijalu za staranje.

Ponudimo ga ohlajenega na 16–20 ˚C k narezkom iz suhih mesnin, kozličku v borovničevi omaki, pečeni jagnjetini, divjačini, meso iz žara, biftki v pikantnih omakah.

Dušan in Marko Kristančič
Medana 29, 5212 Dobrovo
Goriška brda, Slovenija

Računovodstvo in vodene degustacije
+386 (0) 5 39 59 533

Prodaja:
+386 (0) 41 788 670

Za dodatne informacija nam pišite na:
info@kristancic.com

(klikni na zemljevid)

vina Kristančič © 2011 / avtorji