Trije rodovi, trije pogledi,
ena predanost naravi.

Naša življenjska moč izhaja iz narave, 
ki se pusti skrbno negovati iskreni roki 
predanega vinarja.

Pavo Rdeče 2009

Regional Trophy DWWA

Pavo Rdeče 2009

Zlata medalja DWWA

Chardonnay Pavo 2008

Zlata medalja DWWA

Merlot 2012

Zlata medalja DWWA

Vina - linija Kristančič

Velika vina, ki jih ponujamo, so sad trdega dela, dolgoletnih izkušenj in strokovnega znanja. Tržišču ponujamo tri različne linije vin: vina Kristančič, vina Pavo in vina Medana. Tri linije se med seboj razlikujejo, hkrati pa v sebi skrivajo tisto tipičnost, ki izžareva razpoznavnost naših vin. S takšno paleto vin lahko zadovoljimo preproste okuse kot tudi tiste najzahtevnejše. Vsa vina so suha, mlada, sveža, vendar v ustih bogata, harmonična in s pravo mero kislin.

Rebula 2015

Rebula velja za avtohtono sorto Goriških brd. Vino je slamnato rumene barve, bistro in svetlo, z zelenkastim pridihom. Vonj je čist in fin, dokaj bogat in spominja na citruse, breskve in tropsko sadje. Izraža svežino in živahnost; mladost in sadnost se lepo kažeta tudi na okusu.

Ponudimo ga ohlajenega na 10–12 ˚C. Priporočamo ga k joti, frtalji s sezonskim zelišči, pečeni zelenjavi, na žaru pečeni šparglji s slanino,soški postrvi.

Chardonnay 2015

Iz kozarca sije rumenkasto zlato vino z nekaj slamnatimi odtenki. Vonj napoveduje sveže, mladostno in živahno vino. Sadno-cvetne vonjave so čiste. Bogat okus vina je pričakovano svež, saden in trajajoč.

Ponudimo ga ohlajenega na 10–12 ˚C. Priporočamo ga k zapečeni polenti z briškim pršutom in sirom, puranjemu zrezku na žaru, frtalji s pršutom in koromačem…

 • Chardonnay, letnik 2013
  Srebrna medalja DWWA

 • Chardonnay, letnik 2011
  Bronasta medalja DWWA

 • Chardonnay, letnik 2009
  Srebrna medalja DWWA

Sauvignonasse 2014

» nekoč Furlanski Tokaj«

Izhaja iz bližnje Furlanije in skoraj ne seže dlje kot do Goriških brd. Kljub novemu imenu Sauvignonasse in številnim polemikam okrog imena te sorte lahko zagotovimo, da kakovost ostaja ista…je svetlo zelenkasto-rumene barve, ima zelo lepo izraženo cvetico, prevladujeta cvetni in sadni vonj. Ima razmeroma visoko alkoholno stopnjo, vendar pa kljub temu daje vtis milega vina, predvsem zato ker so kisline v njem zmerno zastopane.

Ponudimo ga ohlajenega na 10–12 ˚C. Priporočamo ga k testeninam in riževim jedem, belemu mesu v omaki, frtalji s sezonskimi zelišči, briškemu pršutu.

Sauvignon 2015

Lep in čist vonj je zelo kompleksen in spominja na bezeg, zeleno papriko in poper. Okus je svež in sočen, vino je lepo zaokroženo, zmerno aromatično in z dolgim zatonom.

Ponudimo ga ohlajenega na 12 ˚C k zeliščni frtalji, ocvrtim bezgovim cvetovom, papriki na žaru, teletini s kaprami.

Sivi pinot 2015

Vino je polnega značaja, zaokroženega okusa in ima značilno cvetico. Kompleksne vonjave po čistem kandiranem sadju in limoni navdušijo. Zlato rumena barva in bogat sadni okus s primerno mero kislin izraža svežino, lahkotnost in harmoničnost vina z dolgim zatonom.

Ponudimo ga ohlajenega na 10–12 ˚C. Priporočamo ga k morskim sadežem, puranjemu, telečjemu ali govejemu zrezku, lignjem na žaru, grški solati, niški solati in ribjemu carpacciotu.

Modri pinot 2014

Modri pinot odlikujejo svetlejša rubinasto rdeča barva z rahlimi bakrenimi niansami, izrazita vinska aroma, ki nas spominja na jagodičevje, in nežen svilen priokus taninov, ki se lepo usklajujejo z okusom hrastovih sodov, v katerih je vino zorelo. Ima nežen vonj in mehko polno telo z dolgim zatonom.

Ponudimo ga ohlajenega na 18 ˚C k narezkom iz suhih mesnin, kruhu z olivami, svinjski pečenki, kozličku v omaki, segedinu.

Merlot 2014

To škrlatno rdeče vino ima zapeljive vonjave po črnih sadežih in slivah z dodatkom lesa. Odlikuje ga lepa sadnost, še posebej ko se nekaj minut umirja v kozarcu. Je polnega, živahnega okusa z nežnim priokusom taninov, ki zaokrožujejo harmoničnost vina z dolgim zatonom.

Ponudimo ga ohlajenega na 14-18˚C k narezkom iz suhih mesnin, svinjski pečenki, krompirjevim njokom v divjačinski omaki, pečeni jagnjetini, mehki siri z belo plesnijo, prebrancu.

 • Merlot, letnik 2012
  Zlata medalja DWWA

Cabernet sauvignon 2014

Vino odlikuje rubinasta rdeča barva, ki že dobiva opečnate odtenke. Enostavna aroma je prijetna in prevladuje sadni značaj prezrelih borovnic in črne češnje. Okus je strukturiran, tanini in kisline se lepo dopolnjujejo in izražajo lepo harmoničnost vina.

Ponudimo ga pri sobni temperaturi 18 °C. Odlično se poda k zrelim sirom, svežim salamam, klobasam, kozliču in divjačini.

Pikolit
2012

Pravzaprav je pikolit ena izmed sort v Furlaniji, ki je osnova za sladka vina, naš pikolit pa dokazuje da je to vino tudi na naši strani meje zelo dobro. Vino je jantarno rumene barve. Ima kompleksne in intenzivne vonjave (kostanjev med, fige, rozine, vanilja, karamela ). Usta ponudijo lepo harmonijo med sladkorjem in kislinami, vino je skladno, čisto in dolgo. Visok alkohol (skoraj 15 odstotkov) ne zmoti lepe harmonične podobe.

Dušan in Marko Kristančič
Medana 29, 5212 Dobrovo
Goriška brda, Slovenija

Računovodstvo in vodene degustacije
+386 (0) 5 39 59 533

Prodaja:
+386 (0) 41 788 670

Za dodatne informacija nam pišite na:
info@kristancic.com

(klikni na zemljevid)

vina Kristančič © 2011 / avtorji